Relativitati

moments trend expert

Toate cuvintele din acest site, ele, nu sunt ale mele. Sunt doar oaspeţi circumstanţiali ai minţii mele, veniţi din cărţi, din oameni şi din inspiraţie, adică din biblioteca infinită a Universului. Am fotografiat aceşti oaspeţi şi le-am aşternut imaginile, fotografiile, în aceste pagini.

Recunoscând de la început că nu sunt vorbele mele, nu voi mai sta nici sub suspiciunea plagiatului şi aceste fotografii ale vieţii vor putea păşi spre statutul de evidenţe circumstanţiale, ale existenţei mele de până acum, o parte a lor, numite mai simplu şi mai rotund: relativităţi.

Ca în orice relativitate, inferenţa are rolul de a ne da iluzia răspunsului corect sau a cunoaşterii adevărului după care toată lumea pretinde că tânjeşte. Lucrurile nu stau chiar aşa, pentru că adevărul pur şi simplu nu poate fi cunoscut fiind doar o imagine relativă a realităţii necunoscute încă, bazată pe o experienţă relativ imperfectă.

Suntem obişnuiţi cu presupuneri ale adevărului pentru ca mai apoi să vedem că acestea nu sunt cum credeam că sunt, ci au fost nişte puncte de vedere încadrate între nişte limite, ori adevărul absolut nu poate fi nici limitat şi nici circumstanţial.

images (17)Relativitatea depinde de aşa-numitele puncte fixe (relative) în raport cu care se fac măsurătorile, şi mai depinde de starea şi calitatea observatorilor, ca şi existenţa de altfel, însă aici nu le-aş numi puncte fixe, ci puncte de sprijin, relative desigur, în jurul cărora gravităm supuşi legii gravitaţiei, ceva similar cu faptul de a te privi pe tine din tine supus legii lui eu sunt.

“Când curtezi o femeie drăguţă, o oră pare cât o secundă. Când stai pe tăciuni aprinşi, o secundă pare o oră. Aceasta este relativitatea.” – Einstein

psihoterapeut Gabriel Marcel Hosu

Pentru a mă contacta dă click AICI şi foloseşte formularul de contact.